Kako izdelati naročilo s fotografijami

 

DODAJANJE SLIK V PREDIZBOR,  

kjer dodamo slike v levi del programa PhotoOrder. S tem, ko bomo slike dodali v predizbor, jih še ne bomo dodali v naročilo. 


S klikom na gumb '+ Dodaj fotografije' se nam odpre datotečni sistem našega računalnika. Poišcemo mapo, kjer imamo shranjene slike, ki jih želimo naročiti. Označiti moramo želene fotografije, to pa lahko storimo na naslednje načine:

 

Ena slika: z miško označimo želeno sliko (tako, da se le-ta obarva) in kliknemo 'Odpri' oz. 'Open'

 

Vec slik:


 • vse slike:  pritisnemo tipko 'Ctrl' in jo pridržimo, nato pritisnemo še tipko 'a'. Sedaj bi morale biti vse slike v mapi obarvane in preostane nam samo še klik na gumb 'Odpri' oz. 'Open'

 

 • samo določene slike: predlagamo, da si spremenite pogled na sličice (desni zgornji kot odprtega okna vašega datotečnega sistema), da boste lažje prepoznali sliko. Pritisnemo tipko 'Shift' in jo pridržimo. Z miško označimo slike, ki jih želimo videti v predogledu, tako da se le-te obarvajo. Ponovno kliknemo 'Odpri' oz. 'Open'.

Za dodajanje slik v predogled tudi iz drugih map postopek ponovimo.

    


 

DODAJANJE SLIK V NAROČILO,

kjer dodamo slike v končno naročilo za izdelavo fotografij. Naročilo lahko kasneje še spreminjamo, če želite izvedeti, kako to izvesti, si preberite navodila malo nižje. Sedaj se je potrebno odločiti, katere slike bomo naročili, koliko in v kakšnih formatih. Slike, ki smo jih dodali v predogled, najdemo v levem polju programa. V naročilo jih lahko dodajamo na sledeč način:


Izbira vseh slikj: 
Če želimo izbrati vse prikazane slike, ki so vidne v levem polju programa, to enostavno storimo tako, da pritisnemo ikono 'Izberi vse', ki se nahaja nad levim poljem. Sedaj naj bi se vse slike obarvale. V nadaljevanju vas bomo seznanili z dodajanjem slik v naročilo.


Slika: Izberi vse     


Izbira posameznih slik:
Z miško kliknemo na eno izmed slik, ki so vidne v levem polju programa. Posamezna slika se je obarvala.

Če k tej sliki želimo dodati še katero drugo sliko, to storimo tako, da držimo tipko 'Ctrl' in z miško kliknemo še ostale slike, ki jih želimo dodati. Tudi te so se obarvale.
Ko imamo narejen izbor, kliknemo na format slik, da lahko izberemo velikost slik, ki jo želimo imeti. Formate najdemo na desni strani programa nad tabelo (npr.: 10 x 14, 10 x 15, 13 x 18 …). Sedaj naj bi se vse izbrane slike prenesle v narocilo, kar je vidno v tabeli na desni strani programa, kjer je povzetek našega trenutnega naročila.

 


 

UREJANJE NAROČILA: 

V tabeli lahko hitro in enostavno spreminjamo količino določene slike. Da bomo vedeli, za katero sliko gre, najprej označimo sliko v tabeli, nato se nam v predogledu oz. na levi strani programa obarva slika, ki smo jo označili.

Količino spremenimo tako, da dvokliknemo z miško pri izbrani sliki na stolpec 'Število' in to število spremenimo.

S pritiskom na ikono 'X', ki se nahaja skrajno desno v tabeli, lahko izbrano fotografijo iz naročila tudi odstranimo.